GSMA: Mobiel ecosysteem draagt meer bij aan mondiale economie

6 maart 2017

mereport_img_prHet mobiele ecosysteem draagt steeds meer bij aan de wereldeconomie. Dit stelde brancheorganisatie GSMA in een tijdens MCW1017 vorige week in Barcelona gepubliceerd rapport. De komende drie jaar neemt dit alleen maar toe

Uit het gepubliceerde rapport The Mobile Economy 2017 blijkt dat mobiele technologieën en diensten eind vorig jaar verantwoordelijk waren voor ongeveer 4,4 procent van het mondiale GDP. In economische waarde komt dit uit op rond de 3,3 biljard dollar. Volgens de brancheorganisatie profiteren steeds meer landen van de verbeteringen in productiviteit en efficiency die mobiele technologie en oplossingen mogelijk maken.

schermafbeelding-2017-03-04-om-11-50-35

Inkomsten en banen
Niet alleen met productiviteit en efficiency helpt mobiele technologie, ook met banen en publieke inkomsten. Uit het onderzoek van de brancheorganisatie blijkt dat het mobiele ecosysteem in 2016 wereldwijd bijdroeg aan ongeveer 28,5 miljoen banen.  Daarnaast zorgden belastingen ervoor dat de mobiele industrie in 2016 450 miljard dollar bijdroeg aan het publieke belang. Dit is exclusief de 19 miljard dollar die overheden binnenhaalden via spectrumveilingen.

Toekomst
Voor de komende drie jaar , tot en met 2020, verwacht de GSMA dat de mobiele industrie constant een grotere bijdrage gaat leveren aan de wereldeconomie. De bijdrage aan het mondiale GDP stijgt dan naar 4,9 procent of een totale economische waarde van 4,2 biljard dollar. In 2020 zorgt hete cosysteem wereldwijd voor 30,9 miljoen banen en overheden halen dan 500 miljard dollar binnen aan inkomsten uit het mobiele segment.

Advertenties