Onderzoek: Tele2 gemiddeld beste mobiele operator

3 maart 2017

video-callingTele2 is de gemiddeld beste Nederlandse mobiele aanbieder. Dit concludeert een onderzoek van de vergelijkingssite Bestemobieleproviders.nl. De vergelijking vond plaat op basis van gemiddeld verbruik, klantenservice en netwerksnelheid.

 

In het onderzoek voor 2017 keek de vergelijkingsgwebsite naar de prijs van mobiele abonnementen voor klein, gemiddeld en groot verbruik, de klantenservice en de netwerksnelheden. De website berekende het gemiddelde gebruik aan de hand van de kwartaalcijfers van toezichthouder ACM. De cijfers voor klein en groot verbruik zijn hiervan afgeleide waardes. Het gemiddelde verbruik komt overeen met een datalimiet van 1,5 GB en 100 belminuten. Voor klein en groot verbruik zijn dit respectievelijk een datalimiet van 500 MB, met 100 belminuten en 10 GB met onbeperkt bellen. Wat betreft verbruik hebben MVNO’s Simpel en Ben de goedkoopste abonnementen voor klein verbruik. Bij Simpel kost een abonnement voor 100 belminuten en 1 GB aan data 7,50 euro per maand. Bij Ben kost 100 belminuten en 500 MB data eveneens 7,50 euro per maand. Inde categorie gemiddeld verbruik is Ben met 11 euro voor een 4G-abonnement met 100 belminuten en 1,5 GB de goedkoopste. Bij grootverbruik, onbeperkt bellen en 10 GB aan data, is Tele2 met een abonnement voor 25 euro per maand het goedkoopst.

7fa2b734a1265e0ec2e6a24451ea1ccf

Klantenservice en netwerksnelheid
Voor het bepalen van de beste klantenservice, zijn in het onderzoek de klantenservices van de Nederlandse mobiele providers op de proef gesteld. Zij zijn onder andere getest op wachttijd, klantvriendelijkheid, eerlijkheid en deskundigheid. KPN scoort in deze categorie gemiddeld het hoogste op het gebied van deze factoren. De klantenservice van KPN heeft ook de meest ruime openingstijden van alle providers, namelijk 24/7. De klantenservice van Tele2 heeft met 13 seconden de kortste gemiddelde wachttijd. Ook op het gebied van netwerksnelheid heeft KPN het beste geteste netwerk. KPN biedt een 4G internetsnelheid aan van maximaal 225 Mbps in combinatie met landelijke dekking. Tele2 bereikte in de test ook een mobiele internetsnelheid van eveneens 225 Mbps in combinatie met een landelijke 4G-dekking.

Conclusies onderzoek
Op basis van alle onderzoeksgegevens, staatTele2 er, volgens de vergelijkingssite, als gemiddeld beste mobiele provider op de eerste plaats. Dit dankzij het gemiddeld goedkoopste mobiele abonnement voor grootverbruik, 10 GB aan data en onbeperkt bellen, een gemiddelde wachttijd van 13 seconden bij de helpdesk en 225 Mbps via een landelijk 4G-netwerk.

Advertenties