Mobiele industrie: uitrol van 5G versnellen

2 maart 2017

5g-phoneEen groep van leveranciers en operators in de mobiele industrie vindt dat de uitrol van 5G moet worden versneld en dat er op korte termijn een universele standaard moet komen. Hiertoe hebben zij een initiatief genomen, zo bleek tijdens MWC17 in Barcelona.

 

Een groep spelers in de mobiele industrie, waaronder operators als Vodafone, AT&T, Sprint, Deutsche Telecom, Korea Telecom, Etisalat en Swisscom, in combinatie met leveranciers als Qualcomm, Ericsson Huawei, LG, Vivo en ZTE, gaan samenwerken om 5G sneller beschikbaar te laten komen dan uiterlijk 2020. Zij willen de uitrol van 5G versnellen door een tussenstandaard, 5G New Radio van 3GPP, te omarmen en hier de eerste trials al in 2019 actief te laten worden. De uitrol van de standaarden die nu al vaststaan kunnen niet eerder dan 2020 worden gebruikt.

img_0640-edited-1200x524

5G New Radio
De standaard van 3GPP 5G New Radio bouwt voort op de bestaande LTE radiotechnologie en een verder ontwikkeld packet core-netwerk. Dit moet mobiel beheer en dekking garanderen, terwijl 5G-toegangstechnologie ervoor moet zorgen dat 5G-user cases mogelijk worden.

Advertenties