ACM komt met marktbesluit Vaste Telefonie

28 februari 2017

animatie-acm-peppermint-logo1Telecomtoezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een definitief besluit gepubliceerd over de regulering van de markt voor vaste telefonie. Voor telecomoperator KPN heeft dit de meeste gevolgen.

 

In het nu genomen besluit is vastgelegd dat de telecomtoezichthouder stopt met het opleggen van regulerende verplichtingen aan telecomoperator KPN voor de vaste telefoniemarkt. Inmiddels hebben zowel consumenten als grootzakelijke bedrijven voldoende keus uit aanbieders voor vaste telefonie. Dit was nog niet het geval bij het vorige besluit Vaste Telefonie uit 2012 van de telecomtoezichthouder. Toen kreeg de telecomoperator nog wel regulerende maatregelen opgelegd.

KPN7

Regulering Vaste Telefonie
In het huidige besluit stelt de ACM wel dat voor de kleinzakelijke markt aan KPN nog regulerende maatregelen moet worden opgelegd. Binnen dit segment neemt de telecomoperator voor de telecomtoezichthouder nog een dominante positie. Wanneer ook hier geen regulering zou worden toegepast, blijven eindgebruikers in dit segment onvoldoende keus hebben, volgens de ACM. Wel worden hierbij minder verplichtingen opgelegd dan in 2012. Ook vervalt alle regulering die moet vorkomen dat KPN te lage prijzen berekent.

Advertenties