Aantal verscheepte simkaarten in 2017 stabiel

27 februari 2017

dual-simHet aantal verscheepte simkaarten blijft in 2017 stabiel. Dit stellen de marktspecialisten van ABI Research in een onderzoek. Wel daalt het aantal simkaarten met Near Field Communication (NFC)-functionaliteit.

Het aantal simkaarten dat in 2017 over de toonbank al gaan, blijft stabiel. Volgens de marktonderzoekers komt het aantal verscheepte simkaarten dit jaar op rond de 6 miljard te liggen. Vooral het aantal 4G simkaarten groeit sterk, maar dit hangt wel af van de regio, aldus het onderzoek. Over vier jaar vormen 4G simkaarten 43 procent van alle verscheepte simkaarten. Verder constateren zij nog verder dat het aantal simkaarten met RSA-beveiligingstechnologie, meer opslagcapaciteit dan 512KB, met 4FF form factor en hogere incentives voor LTE simkaarten gaat toenemen.

sim_card

Vermindering NFC-kaarten
De onderzoekers constateren tevens dat het aantal simkaarten met NFC-technologie gaat dalen. Volgens hen legt NFC het af tegen andere technologieën voor mobiele betaalacties zoals eSE en HCE. Tot slot blijft het aantal verscheepte simkaarten in Noord-Amerika en Europa stabiel en zal het aantal groeien in regio’s als Latijns-Amerika, Afrika en afzonderlijke regio’s in Azië, zoals China.

Advertenties