Onderzoek: Ontwikkeling van mobiele apps loopt achter

24 februari 2017

iphone-apps-mobile-apps-mobile-applications2-oVeel bedrijven en ontwikkelaars hebben last van achtstand bij het ontwikkelen van zakelijke mobiele apps. Dit blijkt uit een recent onderzoek van app-ontwikkelspecialist Outsystems.

 

Volgens de onderzoekers geeft 62 procent van de onderzochte app-ontwikkelaars binnen bedrijven aan dat zij achterlopen in de ontwikkeling van mobiele apps. Daarnaast geeft zelfs 76 procent aan dat het ontwikkelen van mobiele apps vaker dan drie maanden kost. Verder geeft 11 procent aan dat dit langer dan een jaar duurt. Sommige app-ontwikkelaars geven aan dat zij een achterstand zelfs meer dan 10 apps in de wacht hebben staan om te ontwikkelen.

ipad_pro_apple_pencil_800b

Redenen
Als redenen geven de onderzochte ontwikkelaars aan dat het vooral een kwestie van geld en tijd is die succesvolle ontwikkeling van mobiele apps in de weg staat. Van de respondenten geeft 47 procent gebrek aan tijd aan als het belangrijkste probleem bij app-ontwikkeling en 46 procent het budget. Daarna komen een gebrek aan benodigde vaardigheden, 44 procent, en een overdaad aan werk met een hogere prioriteit, 38 procent.

Groei mobiele apps
Het rapport constateert veder dat de vraag naar apps in het bedrijfsleven sterk toeneemt. Dat deze apps mobiel werken, is voor 88 procent veruit de belangrijkste eis voor zakelijke apps. Zeker nu de vraag naar mobiele toepassingen en bijvoorbeeld het Internet of Things (IoT) binnen het bedrijfsleven flink aan de weg timmeren.

Advertenties