Nederlanders grotendeels tevreden over tablets

23 februari 2017

tablet-at-workHet overgrote deel van de Nederlanders is tevreden over hun tablet. Dit stellen de telecomspecialisten van Telecompaper in een recent onderzoek. Toch neemt ook in ons land de penetratie van tablets af.

 

Uit het onderzoek van de telecomspecialisten blijkt dat, afgaande op de respondenten, de meerderheid van de Nederlandse tabletbezitters, 85 procent, tevreden tot zeer tevreden over hun device. Vier jaar geleden was dit percentage nog veel hoger, 97 procent. De onderzoekers stellen dat het tevredenheidpercentage al sinds 2013 afneemt. Een reden voor deze daling wordt niet gegeven.

telecomaanbieder-mag-geen-06-nummer-voor-tablet-gebruiken

Zaken voor tevredenheid
De respondenten geven aan dat zij het meest tevreden zijn over het touchscreen van hun tablet, 91 procent, en de omvang van hun device, 93 procent. Het minst tevreden zijn de respondenten over de batterijduur. Slechts 73 procent van de respondenten is hierover te spreken. Daarnaast zijn respondenten ook ontevreden over de cellulaire 3g- of 4G-connectiviteit van de tablets. Slechts 7 procent was helemaal tevreden over de batterijduur en 5 procent over de cellulaire connectiviteit. In totaal gaf 5 procent van de respondenten aan dat zij geheel ontevreden waren over hun tablet.

Dalende penetratie
De onderzoekers van Telecompaper signaleerden tijdens hun onderzoek wel dat de penetratie van tablets in Nederland aan het dalen is. Tussen het derde kwartaal van 204 en dat van 205 nam de tabletpenetratie in ons land nog toe. De penetratie steeg in deze periode van 58 naar 67 procent. In de periode daarna, van Q3 2015 tot Q3 2016 stagneerde de penetratie echter tot slechts 68 procent.

Advertenties