GSMA: Mobiel vaak nog traditioneel gebruikt

21 februari 2017

video-callingWereldwijd gebruiken gebruikers van een mobiele telefoon deze vooral nog voor bellen en sms versturen. Dit stellen onderzoekers van brancheorganisatie GSMA in een recente studie.

 

In de meest recente Global Mobile Engagement Index van de brancheorganisatie voor de mobiele industrie stellen de onderzoekers dat bijna de helft van alle mobiele telefoongebruikers ter wereld alleen graag belt en sms verstuurt met zijn of haar device. In 2016 maakte de groep die het minst mobiel actief is, de Talkers, ongeveer 46 procent van de totale volwassen wereldbevolking uit. De onderzoekers verwachten dat dit aantal echter wel flink zal gaan dalen. In 2030 zal het percentage zijn gedaald naar 29 procent van de volwassen wereldbevolking. Dit komt, zo stelt het rapport, vooral doordat eindgebruikers in zich ontwikkelende markten meer toegang krijgen tot mobiele innovatie, zich betere toestellen kunnen veroorloven en betere toestellen beschikbaar krijgen.

gmei_index_img_pr

Overige waarnemingen
Experts van de brancheorganisatie keken ook naar regionale verschillen. Zo constateerden zij dat Zuid-Korea, de Verenigde Staten en Qatar de landen zijn waarin eindgebruikers het meeste met hun toestellen doen. Daarnaast blijkt sms nog steeds wereldwijd populairder te zijn dan IP messagingdiensten, ook in volwassen markten. Tot slot gebruiken vier van de vijf volwassenen in bepaalde Afrikaanse landen mobiele betaaldiensten. Bijzonder voor deze regio waar de mobiele markt nog volop in ontwikkeling is.

Advertenties