Onderzoek: Nederlanders weten meer van mobiele malware

20 februari 2017

android-virus-malware-headerNederlanders zijn zich steeds vaker bewust dat malware ook hun mobiele toestellen kan treffen. Dit blijkt uit een recent onderzoek van de specialisten van Telecompaper. Maar er kan wel meer actie worden ondernomen.

Mobiele malware is voor steeds meer Nederlanders een bekend gegeven, aldus de telecomspecialisten. Ongeveer driekwart van de respondenten uit hun onderzoek geeft aan hiermee bekend te zijn en weet dat er virussen en andere narigheden voor hun mobiel bestaan en ingezet worden. Toch nemen Nederlanders nog maar weinig maatregelen om zich hiertegen te beschermen. Nog niet eens de helft van de respondenten geeft aan hun smartphone van beveiligingssoftware te hebben voorzien. Wel is dit al meer dan drie jaar geleden, in 2014, toen slechts een derde aangaf zijn toestel te beveiligen tegen malware. Daarnaast lag toen ook het bewustzijn minder, namelijk op 67 procent.

mobiele malware

Dataprotectie
Opvallend uit het onderzoek van de telecomspecialisten is wel dat veel respondenten aangeven hun toestel te hebben voorbereid op het wissen van data bij verlies of diefstal. Ruim een kwart, 27 procent, geeft dit aan. Daarnaast heeft 44 procent van de respondenten ook software, meestal in de vorm van een app, geïnstalleerd om een telefoon terug te vinden na verlies of diefstal.

Advertenties