Bedrijven besparen flink door duurzame mobiele strategie

20 februari 2017

hands-holding-money2724991187645861Bedrijven kunnen flink op hun mobiele kosten als zij een duidelijke duurzame mobiele strategie hebben. Dit stellen onderzoekers van zakelijke communicatiespecialist Panasonic Business in een recent onderzoek.

 

De zakelijke communicatiespecialisten concluderen in hun onderzoek onder duizend Europese ICT-inkopers bij bedrijven () dat het handig is de levensduur van mobiele apparaten, zo als mobiele telefoons, tablets, notebooks en hybride toestellen, met twee jaar te verlengen. Hierdoor besparen bedrijven jaarlijks gemiddeld 30 procent op de uitgaven. Bedrijven voeren een dergelijk duurzaam beleid altijd vanuit zuivere financiële motieven. Zaken als milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord ondernemen tellen bij de gevoerde duurzame mobiele strategie niet mee.

2017-02-17-panasonic-busienss

Besparingen
Bedrijven besparen vooral door lagere uitgaven aan nieuwe apparaten. In het onderzoek geeft 42 procent van de respondenten dit aan. Op de tweede plaats komen lagere uitgaven aan batterijen,38 procent. Op een gedeelde derde plaats, met beiden 37 procent, komen beter hergebruik van mobiele apparaten en een lagere total cost of ownership.

Duurzame strategie
Dat duurzaamheid bij de ICT-inkopers hoog op de agenda staat, blijkt verder uit het onderzoek van Panasonic Business. Meer dan 97 procent van de ondervraagden geeft aan dat hun bedrijf een duurzame mobiele strategie belangrijk vindt. Van alle ondervraagde bedrijven heeft zelfs 95 procent een duurzame strategie voor mobiele apparatuur. Meer dan de helft, 64 procent, deed dit in de afgelopen drie jaar.

Advertenties