Zakelijke eindgebruikers vinden smartphone belangrijkste tool

17 februari 2017

Mobile-Apps-for-Small-BusinessEen meerderheid van zakelijke eindgebruikers iet hun smartphone als belangrijkste tech gadget voor hun werkzaamheden. Dit blijkt uit een recent onderzoek van de Ierse marktonderzoekers van Behaviour & Attitudes in opdracht van de Britse mobiele operator Three (3) UK.

 

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat een kleine meerderheid van de zakelijke respondenten, 60 procent, hun smartphone het belangrijkste tol voor hun werkzaamheden vinden. Maar liefst 77 procent geeft aan dat ze met alleen hun smartphone helemaal of zeker hun werkzaamheden kunnen controleren. Bijna twee derde, 60 procent, geeft aan dat mobiel werken hen een betere werk – privé balans geven. Daarnaast geeft 55 procent aan dat mobiel werken hen meer tijd geeft om andere zaken te doen.

mobile-business

Afhankelijker van mobiele data
De onderzoekers geven veder aan dat respondenten aangeven dat zij afhankelijker worden van mobiele data. Meer dan 64 procent geeft aan dat zij in het afgelopen jaar meer afhankelijk zijn geworden van mobiel aangeleverde data. De onderzoekers concluderen hieruit dat smartphones nu vaker worden gebruikt om taken te doen die eerder door pc’s en laptops werden gedaan. Wanneer eindgebruikers wordt gevraagd om slechts 1 device voor al hun werkzaamheden op een dag te gebruiken, dan kiest 30 procent een smartphone boven een pc of laptop.

Advertenties