Mobiel van invloed op relatie

15 februari 2017

65461c2a30f1b05bc2206a0ad8cc2a2eda8ea700De mobiele telefoon en het gebruik ervan zijn van invloed op relaties, zo geeft een onderzoek van Intel Security in Nederland aan.

 

Mobiele telefoons spelen een belangrijke rol in Nederlandse relaties, zo geeft het onderzoek van de beveiligingsspecialist aan () . Maar liefst 4 procent van de respondenten geeft aan dat zij als stel ruzie hebben gehad over smartphonegebruik tijdens onderlinge gesprekken. Dit zijn ongeveer vier op de tien respondenten. Daarnaast geeft 12 procent van de stellen die o p het onderzoek hebben gereageerd aan dat zij er last van hebben dat hun partner tijdens romantische of intieme momenten zijn of haar smartphone belangrijker vindt. Het gebruik van mobiele apparaten heeft voor één op de drie Nederlanders al meer dan eens tot conflicten geleid.

500_nl-connectedrelationships-intelsecurity-uitsnede

Tijdstippen
Onze afhankelijkheid van mobiele telefoons en tablets is vooral bij het slapengaan een probleem. 53% van de ondervraagden geeft aan dat ze het internet wel zouden willen ‘pauzeren’ bij het slapengaan en één op de vier Nederlanders heeft met zijn partner de afspraak dat mobiele telefoons niet in bed worden gebruikt. Ook bij speciale gelegenheden spreekt 17% van de stellen af geen mobiele apparaten te zullen gebruiken.

Advertenties