Apple verkoopt de meeste smart watches

14 februari 2017

male-finger-taps-blue-smartwatch-iconApple heeft in 2016 de meeste smart watches verkocht. Dit signaleren de onderzoekers van Canalys in een recent gepubliceerd onderzoek.

 

Uit het onderzoek over de markt voor smart watches in 2016 blijkt dat de iWatch van Apple de meest verkochte smart watch is van het afgelopen jaar. In totaal gingen er in 2016 9 miljoen smart watches mindiaal over de toonbank. Hiervan waren er 6 miljoen een smart watch van de gigant uit Cuppertino. In totaal genereerde deze smart watch in Q 4 2016 een omzet van 2,6 miljard dollar of 80 procent van de totale omzet uit smart watches. Xiaomi scoorde in 2016 ook goed met zijn Mi bands. Dit zijn echter meer basis smart bands en geen smart watches.

smartwatches

Toekomst
Voor de komende tijd verwachten de experts dat vooral Samsung weer van zich zal alten spreken door de verkoop van zijn Gear S3 Classic- en Frontier smart watches te verkopen. Ook Android Wear, de smart watches van Google, kunnen weer een stijging tegemoet zien. Dit komt vooral doordat de Android Wear 2.0 binnenkort wordt gelanceerd. Door al deze lanceringen zal Apple, zo voorspellen de experts, het nog moeilijk gaan krijgen.

Advertenties