Waterdichte smartphones belangrijk Europees groeisegment

10 februari 2017

waterdichte-smartphones-phoneshop-nieuwsWaterdichte smartphones zijn voor West-Europa een belangrijk groeisegment, zo stellen de onderzoekers van IDC in een onderzoek van eind 2016. Vooral omdater zoveel beschadigd worden door vocht.

 

Een door vocht aangetaste smartphone is in West-Europa dagelijkse realiteit. Uit het onderzoek blijkt dat er in deze regio dagelijks gemiddeld meer dan 100.000 smartphones door vocht worden beschadigd. De schadekosten in deze regio lopen hierdoor op tot 10,7 miljard dollar. Wereldwijd is vochtschade de op-een-na belangrijkste schade aan smartphones. Ongeveer 35 procent van alle mondiale smartphonereparaties gaat hierover.

schermafbeelding-2017-02-09-om-21-51-11
Device-fabrikanten passen zich aan
Toevallige schade staat nog steeds bovenaan; 95 procent van alle keren dat een smartphone niet werkt, is hierop terug te voeren. Met waterschade op nummer twee, besteden fabrikanten vooral aan deze punten veel aandacht bij het ontwikkelen van nieuwe devices. Dus steviger schermen en waterdichtheid van smartphones. De verkoop van waterdichte smartphones groeiden in de eerste maanden van het afgelopen jaar met 45,2 procent, terwijl niet-waterdichte groeiden met 17 procent. tot eind 2016 gingen er wereldwijd 22,5 miljoen waterdichte smartphones over de toonbank, 23 procent van het totaal.

Advertenties