Rapport Gartner: Sterke stijging van IoT-devices in 2017

10 februari 2017

56899674-internet-of-things-iot-concept-businessman-offer-iot-solution-represented-by-symbol-connected-with-iDit jaar stijgt het aantal devices dat met het Internet of Things (IoT) naar een recordhoogte. Dit stellen de marktonderzoekers van Gartner in een recent onderzoek. Consumenten geven het meeste uit aan slimme met het internet verbonden devices, meer dan de zakelijke markt.

 

Het Internet of Things (IoT) lijkt maar records te breken. Dit stellen de marktspecialisten in hun recente onderzoek naar de voorspellingen voor dit jaar, 2017. In totaal zullen er aan het eind van dit jaar in totaal 8,4 miljard IoT-devices en -sensors actief zijn. Dit is een toename van 31 procent ten opzichte van 2016. Over drie jaar is het aantal IoT-devices gestegen naar maar liefst 20,4 miljard devices. In 2017 zullen de totale uitgaven aan het IoT bijna 2 biljoen dollar bedragen Aan IoT-hardware wordt in 2017 in totaal 964 miljard dollar uitgegeven. De totale omzet uit het IoT bedraagt dit jaar 273 miljard dollar. Regio’s waar het IoT het meeste wordt ingezet, zijn China, Noord-Amerika en Europa.

iot-photo-story-main-picture

Consumenten en zakelijke markt
De consumentenmarkt neemt het leeuwendeel van de IoT-devices vor zijn rekening; 5,2 miljard eenheden dit jaar. Dit is 63 procent van het totaal. Consumenten besteden in 2017, volgens Gartner, in totaal 725 miljard dollar aan IoT-hardware. Slimme producten die zij kopen, zitten voornamelijk in de automotive-sector, smart televisies en set top-boxen. Het zakelijk segment neemt dit jaar 3,1 miljard IoT-devices voor zijn rekening. Hier zijn slimme elektriciteitsmeters en beveiligingscamera’s dominant. 3 biljoen dollar zal worden uitgegeven aan zakelijke hardware.

Groeisegmenten
De onderzoekers keken ook nog naar groeisegmenten. Voor zakelijke toepassingen zien de experts die in de industrie, zoals processensors, en gezondheidszorgtoepassingen, realtime locatie-devices voor het meten van lichaamsfuncties. Vanaf volgens jaar, 2018, zullen IoT-sensors meer in groeisectoren worden gebruikt als slimme kantoorfuncties. Dit segment is dan alleen al goed voor 4,4 miljoen endpoints. Het totaal aantal sectorspecifieke endpoints komt te liggen op 3,2 miljard.

Advertenties