Home > Branchenieuws, Nederland, Onderzoek, Telecomkosten, Telecomstandaarden, Vaste telefonie > Telecompaper: Vast bellen blijft nog interessant

Telecompaper: Vast bellen blijft nog interessant

9 februari 2017

vaste_telefonieVast bellen blijft in Nederland nog interessant voor een kwart van de bevolking. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper’s Consumer Panel. Belangrijke reden is dat vast bellen als makkelijker wordt ervaren dan mobiel bellen.

De vaste lijn is in Nederland nog niet dood. Dit blijkt uit de recente cijfers van Telecompaper. Uit het onderzoek blijkt dat nog steeds een kwart, 25 procent, van de respondenten uit het onderzoek dagelijks met een vaste telefoon belt. Wel zijn de percentages flink gedaald. In 2012 belde nog 40 procent dagelijks met een vaste telefoon. Uit het onderzoek blijkt verder nog dat een derde van de respondenten wekelijks vast belt.

telefoon_vast_bellen_780
Redenen
De specialisten van Telecompaper keken ook nog naar de redenen waarom zij vast bellen. Veel respondenten geven aan dat vast bellen gewoon makkelijk is. De vaste telefoon werkt altijd, terwijl een mobiele telefoon een lege batterij kan hebben. Andere redenen zijn onder meer kostenoverwegingen en de beschikbaarheid van een vaste lijn omdat deze vaak standaard en gratis met een multiplay-pakket wordt meegeleverd.

Advertenties