KPN test combinatietechnologie voor breedband buitengebieden

1 februari 2017

internetkabelKPN start binnenkort met een test waarbij vaste technologie, DSL, wordt gecombineerd met mobiele netwerktechnologie, LTE, voor betere breedbandtoegang in buitengebieden.

 

Betere breedbandtoegang in buitengebieden blijft voor de operator een grote prioriteit. Daarom gaat KPN een proef houden waarbij vaste breedbandtechnologie, DSL, wordt gecombineerd met 4G. De combinatie van deze twee afzonderlijke technologieën moet eindgebruikers in buitengebieden meer breedband gaan bieden en dus een betere gebruikservaring. KPN geeft aan dat met deze gecombineerde technologie eindgebruikers straks volledig triple play krijgen.

cid4547_foto-buitengebied_700x525

Technologie
In de test maakt de breedbandverbinding in principe gebruikt van het vaste (DSL) netwerk van de operator. Wanneer de maximale capaciteit van de vaste (koperen) verbinding is bereikt, wordt met slimme technologie capaciteit van het 4G-netwerk bijgeschakeld. De standaard Experia-router van KPN wordt hiervoor uitgebeid met een extra kastje dat in verbinding staat met het 4G-netwerk. Het 4G-signaal wordt dan als extra boost aan de bestaande verbinding gegeven. De test wordt gehouden in Nijkerk (buurtschap Appel-Driedorp Huinen) en start eind april. De test duurt enkele maanden waarna KPN een evaluatie van de resultaten houdt.

Advertenties