Home > Branchenieuws > Onderzoek: 5G drijft markt mobiele communicatie-infrastructuur

Onderzoek: 5G drijft markt mobiele communicatie-infrastructuur

30 januari 2017

Germany's First Auction Of New Mobile FrequenciesDe mondiale markt voor mobiele communicatie-infrastructuur of Radio Acces Network (RAN)-apparatuur gaat de komende vijf jaar flink profiteren van de vraag naar apparatuur voor 5G-netwerken. Dit stellen de marktspecialsietn van de Dell ‘Oro Group in een recent onderzoek.

Volgens de marktspecialisten gaat de wereldwijde markt voor RAN-apparatuur de komende vijf jaar, van 2017 tot 2021, weer toenemen. Hiermee treedt een verbetering in ten opzichte van vorig jaar toen de uigaven aan dit soort apparatuur voor mobiele netwerken tegenvielen. Er werd in 2016 minder geld, of dollars, uitgegeven aan apparatuur en capaciteittechnologie voor mobiele netwerken. In 2017 zal de mondiale RAN-markt nog met een enkele procenten dalen, maar in de periode 2018-2020 zal zich dit stabiliseren. Echte groei wordt weer vanaf 2021 voorzien.

37113634_l-1

5G belangrijkste katalysator
De onderzoekers stellen dat de markt voor RAN-apparatuur vooral gaat profiteren van de groeiden vraag naar 5G-apparatuur. Dit natuurlijk vanwege de verwachte toenemende uitrol van 5G de komende jaren.  Zij verwachten dan ook dat uiteindelijk de inkomsten uit 5G, inclusief die van 5G sub 6GHz en Pre5G mm W&sub 6 GHz, de inkomsten uit 4G-apparatuur zullen overtreffen.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws