CBS: Smartphones goedkoper in 2016

30 januari 2017

cyod_or_byod_which_makes_more_sense_for_your_customersIn 2016 zijn smartphones flink goedkoper geworden. Dit stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in haar recente cijfers over de consumentenbestedingen. Ook abonnementen zijn in prijs gedaald.

Het afgelopen jaar zijn in ons land smartphones flink in prijs gedaald, aldus het onderzoek van de statistici. In totaal daalden de prijzen van mobiele telefoons in 2016 met 12 procent vergeleken met een jaar eerder. Niet alleen daalden de prijzen van mobiele telefoons, het CBS berekende ook dat de prijzen van de mobiele abonnementen en mobiele data in 2016 zijn gedaald. De daling die hiervoor werd genoteerd was 4 procent.

grootste-prijswijzigingen-in-2016-17-01-25
Oorzaak
De daling van de prijzen van mobiele telefoons komt vooral doordat meer goedkope mobiele telefoons, voornamelijk smartphones, uit China op de Nederlandse markt verschenen. Het CBS geeft verder nog aan dat in Nederland in 2016 de gemiddelde prijzen het minst zijn toegenomen vergeleken met de afgelopen 30 jaar. Ook de inflatie daalde in 2016.

Advertenties