Onderzoek: Zakelijke mobiele trends voor 2017

26 januari 2017

socialshareimage-imgBedrijven gaan zich dit jaar meer toeleggen op onder meer unified workspaces, werken vanuit de cloud, mobiele beveiliging en integratie met diensten als machine learning en het Internet of Things (IoT) in hun zakelijke mobiele modellen. Dit stellen de marktonderzoekers van Strategy Analytics in een recent trendrapport.

Volgens de marktspecialisten  is 2017 voor bedrijven zeer belangrijk als het gaat om het opstellen van hun mobiele ecosysteem. Dit jaar zal hiervoor een belangrijk digitaliseringproces gaan plaatsvinden. Doordat mobiel steeds meer een belangrijke positie inneemt in het bedrijfsproces, moeten bedrijven dit meer integreren in hun gehele IT-beleid en uitvoeringsprocessen. Dit om de digitale werklek beter te kunnen ontwikkelen.

mlseries-1

Belangrijkste trends
De onderzoekers signaleren een zestal belangrijke trends voor 2017. In de eerste plaats zien zij een duidelijke samensmelting tussen mobiel en het computergebruik van zakelijke eindgebruikers. De zogenoemde unified wordkspace wordt de standaard van de toekomst. Een tweede trend is dat bedrijven zich dit jaar steeds meer gaan richten op werken uit cloudomgevingen. Ten derde wordt er door bedrijven meer geïnvesteerd in machine learning. Ook zullen de M&-activiteiten van bedrijven op het gebied van big data en AI flink gaan toenemen, zo verwachten de experts van Strategy Analytics. Een vierde trend is dat door toenemende bedreigingen bedrijven meer gaan investeren in mobiele beveiligingstoepassingen. Verder gaan bedrijven meer aandacht besteden aan zakelijke mobiele apps en daarbij behorende ecosystemen. Tot slot zullen bedrijven meer gaan experimenteren met opkomende technologie, zoals bijvoorbeeld het Internet of Things.

Advertenties