ACM onderzoekt opnieuw gebruik 06-nummers

25 januari 2017

animatie-acm-peppermint-logo1Telecomtoezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat opnieuw inventariseren hoeveel 06-nummers in Nederland in gebruik zijn. Hiertoe heeft de toezichthouder een informatieverzoek verstuurd aan de telecomoperators, de houders van 06-nummers.

 

In de brief aan de houders van 06-nummers stelt de telecomtoezichthouder dat de druk op het aantal uit te geven op dit moment erg hoog is. Inmiddels is al 90,8 procent van het totaal aantal beschikbare 06-nummers uitgegeven. Het onderzoek dat de ACM nu aankondigt moet inzicht geven hoe het met de voorraad is gesteld. Hierdoor kan de telecomtoezichthouder op tijd maatregelen nemen om te voorkomen dat er een tekort aan 06-nummers gaat ontstaan of dat zij opraken.

11319

Vragen onderzoek
In het onderzoek wil de ACM graag van de uitgevers, de telecomoperators, weten hoeveel actieve en inactieve 06-nummers zij hebben. Daarnaast wordt ook gevraagd naar hoeveel nummers in afkoeling zijn en hoeveel nummers zij, door nummerportabiliteit, hebben overgedragen aan andere houders, in casu telecomoperators.

Advertenties