Onderzoek: Nederland vol met mobiele devices

20 januari 2017

customized-charger-for-family-mobile-devices-1-size-3Alle Nederlanders lijken één of meerdere mobiele devices te hebben. Dit stellen de marktonderzoekers van GfK in een recent rapport. Naast het bezit van mobiele devices is ook mobiel app-gebruik zeer populair, volgens de specialisten.

 

In het recente rapport Trends in Digitale Media stelt de marktonderzoeker dat de markt voor mobiele devices in 2016 in Nederland nauwelijks is gegroeid. De onderzoekers stellen vast dat de markt mini of meer gelijk is gebleven en dus van verzadiging kan worden gesproken. Nederlandse huishoudens hebben gemiddeld 3,7 mobiele devies in huis. Eind 2015 was dat nog 3,5. Vergeleken met 2011, zo stellen de onderzoekers, is het aantal mobiele devices in huishoudens sterk toegenomen. Smartphones en tablets zijn verdubbeld.

Bron: Telecompaper

Bron: Telecompaper

Aanwezigheid devices
Inmiddels heeft 83 procent van de Nederlanders van 13 jaar en ouder een smartphone. Het tabletbezit komt op 67 procent en het bezit van een e-reader op 25 procent. Andere slimme devices, hebben vergelijkbare aandelen zoals de smart tv, 35 procent en ook de interesse in een smart watch is hetzelfde gebleven. GfK geeft voor deze laatste categorie geen percentage. Vooral jongeren hebben vaak een mobiel device. Onder deze categorie is het tabletbezit bijvoorbeeld in 2016 gestegen naar 72 procent versus 60 procent eind 2015.

Bron: Telecompaper

Bron: Telecompaper

Mobiele apps populairder
Mobiele telefoons  worden in toenemende mate gebruikt voor het gebruik van mobiele apps, naast traditioneel bellen, internetten en e-mailen. Van de Nederlanders met een smartphone gebruikte 52 procent eind vorig jaar hun device voor mobiel bankieren en voor mobiel shoppen. In december 2015 was dit nog 47 procent. ook online shoppen via een smartphone is erg populair, 26 procent in 2016 tegen 22 procent in 2015. Tot slot worden mobiele devices vaak gebruikt voor social media, zoals Facebook, Instagram, SnapChat en Pinetrest.

Advertenties