ABI Research: Niet-cellullaire IoT-technologieën krijgt stevige basis

20 januari 2017

iot-gets-down-to-business_shutterstock_331223288Niet-cellulaire technologieën voor het Internet of Things (IoT) vormen over vijf jaar de absolute basis van alle verbindingstechnologieën voor deze toepassingen. Dit stellen de marktonderzoekers van ABI Research in een recent onderzoek.

Volgens het onderzoek van de marktspecialisten zijn niet-cellulaire en vooral Low Power Wide Area Network- technologieen de absolute marktleider in 2021 als het gaat om verbindingsmogelijkheden voor het Internet of Things ((IoT). Vergeleken met cellulaire en propietary verbindingen, leiden de non-cellulaire LPWA-technologie-verbindingen straks met meer dan 12 procent als het gaat om marktaandeel. Dit zijn dan technologieën als INGENU, LoRa, Alliance, SIGFOX, Sensus en Telensa. Ook cellulaire toepassingen, waarbij bestaand spectrum wordt gebruikt, zien vanaf 2018 een flinke groei. Het gaat daarbij vooral om technologieën als NB-IoT- en LTE_M-toeopassingen.

Groeifactoren
De groei van non-cellulaire verbindingen voor het IoT, en ook die van cellulaire, komt vooral voor rekening van de groei van het aantal slimme energiemeters en andere slimme IoT-toepasssingen, zoals slimme straatverlichting, parkeertoepassingen, milieutoepassingen en het volgen van bedrijfseigendommen. In Europa en Azië –Pacific zijn het de komende jaren vooral niet-cellulaire IoT-technologieen die de klok slaan. Cellulaire LPWA-toepassingen zijn vooral populair in Noord-Amerika.

Advertenties