ABI Research: Zakelijke Wearables maken ontwikkeling door

17 januari 2017

wearablesSlimme draagbare devices voor zakelijk gebruik gaan de komende vijf jaar een belangrijke ontwikkeling doormaken. In plaats van wearbles die om de arm worden gedragen verschuift dit segment naar het lichaam. Dit stellen onderzoekers van ABI Research in een recent rapport.

 

In zakelijke omgevingen gebruikte slimme draagbare devices of wearables nemen de komend vijf jaar flink toe, aldus het onderzoek. In 2016 gingen er nog 30 miljoen zakelijke wearables over de toonbank; tegen 2021 zijn dat er maar liefst 147 miljoen.

Onderscheid devices
Opvallend is dat er een groot onderscheid bestaat tussen het soort zakelijk gebruikte draagbare slimme devices. Van de verkochte wearables in 2016 waren er 10 miljoen een wearable dat om de pols werd gedragen. De overige 20 miljoen werden op het lichaam gedragen en dat aantal gaat toenemen. Tegen 2021 verwacht ABI Research dat dit segment is toegenomen tot meer dan 116 miljoen verkochte devices. Het aantal om de pols gedragen zakelijk gebruikte wearables is dan verdriedubbeld tot 30 miljoen.

workplace-wearables

Segmenten
Volgens de analisten is het op het lichaam gedragen segment voor zakelijk gebruik interessanter omdat deze breder binnen bedrijven kunnen worden ingezet. Op het lichaam gedragen wearables, zoals smart glasses, VR headsets, draagbare camera’s, mobiele health (mHealth)-toepassingen of slimme kleding stelt werknemers in staat om altijd hands free te zijn verbonden met het bedrijfsnetwerk en op deze manier altijd toegang te hebben tot bedrijfsinformatie. Vooral zien de experts een groeiend gebruik voor op het hoofd gedragen displays. Om de pols gedragen slimme devices blijven voor zakelijk gebruik interessant en zijn goed voor het verzamelen van gegevens, maar hebben toch minder functionaliteit, zo stelt het rapport. De experts verwachten dat in dit segment tegen 2021 de meerderheid van de devices, 73 procent, zal bestaan uit draagbare scanners.

Advertenties