Rapport: Markt outdoor small cells blijft toenemen.

16 januari 2017

Small-CellDe komende drie jaar blijft de markt voor outdoor small cells voor mobiele backhaul-toepassingen wereldwijd groeien. Dit constateren de marktexperts van IHS Technology in een eind vorig jaar gepubliceerd rapport. Wireless microwave-toepassingen zijn het meest populair.

 

De groei aan mobiele data blijft jaarlijks toenemen en mobiele operators zoeken naarstig naar technologieën die hun overbelaste netwerken verlichting moeten bieden. Daarom investeren zij steeds vaker in mobiele backhaul via outdoor small cells. De experts constateren dat dit marktsegment de komende jaren, tot 2020, nog flink in de lift zit. Voor heel 2016 verwachten zij dat de omzet in dit segment met maar liefst 233 procent is toegenomen. Vanaf 2018 verwachten zij helemaal een boost aan uitgaven aan outdoor small cells.

ihs-586792

Langere termijn
De experts geven verder aan dat zij verwachten dat in de periode 2016-2020 ongeveer 5,1 miljard dollar  mondiaal aan outdoor small cells zal worden gespendeerd. Belangrijkste redenen zijn hiervoor het toenemende aantal projecten van mobiele operators om de capaciteit van de 3G- en LTE-netwerken uit te breiden. Vooral gaan deze projecten zich richten op het vergroten van de capaciteit in steden en in rurale gebieden. Deze 5,1 miljard dollar komt bovenop alle bedragen die mobiele operators al verder uitgeven, 43 miljard dollar,  aan mobiele netwerkinfrastructuur voor backhal in dezelfde periode. De jaarlijkse groei die zij voorspellen voor deze periode is 78 procent. IHS Technology verwacht dat er in 2016 in totaal 109.000 small cells mondiaal uitgerold zullen zijn. In 2015 waren dit er nog 35.000. Tegen 2020 moet een aantal van 693.000 worden bereikt tot een installed base van ongeveer 1,9 miljoen.

Gebruikte technologieën
De experts keken ook welke technologieën voor outdoor small cells het meest favoriet waren. Wireless microwave-toepassingen domineren de markt met een omzetaandeel van 60 procent op dit moment. De experts verwachten dat dit toeneemt tot 80 procent tegen 2020. Ook is nog gekeken naar welke werelddelen outdoor small cells populair zijn. De meeste zijn aanwezig in Azië, 48 procent, gevolgd door de EMEA-regio, 27 procent aandeel, de Caribbean en Latijns-Amerika, 14 procent, en Noord-Amerika met 11 procent.

Advertenties