Mobiele operators moeten meer investeren in LTE Broadcast

16 januari 2017

lte_broadcast04Mobiele operators doen er goed aan meer te gaan investeren in toepassingen voor LTE Broadcast. Dit stellen specialisten van Strategy Analytics in een onderzoek. Vooral als zij hun eindgebruikers goede mobiele data- en videodiensten willen aanbieden.

 

In het onderzoek stellen de experts dat mobiele operators hun eindgebruikers betere mobiele data- en videodiensten kunnen bieden, als zij ook diensten via LTE Broadcast of eMBMS aanbieden.  Met deze technologie kunnen mobiele operators hun eindgebruikers diensten aanbieden als live uitzendingen. Omdat in de nabije toekomst de databundels zullen toenemen en meer eindgebruikers 4G omarmen, is dit dus een interessante optie voor mobiele operators, aldus Strategy Analytics. Bovendien zou de investeringen in LTE Broadcast beperkt zijn, zodat mobiele operators kunnen besparen op het off loaden van het toenemende mobiele videoverkeer. Bovendien biedt de technologie mobiele operators, door multicast te gebruiken, ook andere opties voor diensten, zoals het versturen van batch software-updates, het verspreiden van publieke informatie en het ondersteunen van terrestial broadcasting.

lte-broadcast-infographics

Druk op device-frabikanten
Meer aandacht van mobiele operators is, volgens de onderzoekers, ook goed om device-fabrikanten meer onder druk te zetten om hun producten te voorzien van LTE Broadcast-chipsets. Van 26.000 door de onderzoekers bekeken toestellen, beschikken slechts 1.000 over een dergelijke chipsets. Een belangrijke speler als de iPhone beschikt bijvoorbeeld niet over LTE Broadcast. Wanneer operators het voortouw nemen, zo redeneren de experts, zullen de fabrikanten wel moeten volgen.

Advertenties