Nederlandse werknemers ontevreden over zakelijke mobiel

10 januari 2017

cyod_or_byod_which_makes_more_sense_for_your_customersNederlandse werknemers zijn ontevreden met de mobiele telefoons die hun werkgever het geeft. Dit stelt telecomspecialist JetvandeZaak, een initiatief van consultant ReleaseTMS, op basis van een eigen onderzoek.

 

In het onderzoek bij 50 overheidsorganisaties en bedrijven met 100 medewerkers en meer stelt de telecomspecialist dat bijna de helft van de respondenten ontevreden is met de telefoon die zij van hun werkgever krijgen. Een derde van de respondenten gebruikt het mobiele device zelfs niet.

fot_cyod_02_groot

Meer tevreden door eigen keuze
Daarnaast blijkt dat 60 procent van de bedrijven hun werknemers niet zelf een mobiele telefoon laat kiezen of Choose Your Own Device (CYOD). Werknemers binnen deze bedrijven zijn dan ook minder tevreden over hun werkomstandigheden. Van de 40 procent bedrijven die wel de keuze van een eigen mobiele telefoon toestaan, geven de werknemers aan dat de keuze vaak beperkt is door budgetrestricties. Een percentage van 40 procent van de ondervraagde werknemers geeft echter aan best wel zelf een gedeelte van hun zakelijke smartphone te willen betalen, als hen maar keuzevrijheid wordt toegestaan. Ongeveer twee derde van de respondenten geeft aan meer productief te zijn als zij zelf hun zakelijke mobiel kunnen kiezen.

Advertenties