Voorspellingen: Wat zijn telecomtrends in 2017?

30 december 2016

new years eve 2017Welke trends zullen zich voordoen in het komende jaar 2017? Het Internet of Things (IoT), verdere stappen naar 5G of iets heel anders. Een aantal mogelijke trends op een rijtje.

Het komende jaar,2017, zal ongetwijfeld een aantal belangrijke ontwikkelingen hebben op telecomgebied. Een belangrijke trend zal ongetwijfeld wet- en regelgeving zijn. Vooral voor de telecommarkt binnen de Europese Unie. Het meest belangrijke zal hierbinnen zijn dat er in de EU een gelijk speelveld zal ontstaan tussen de traditionele telecomaanbieders en de leveranciers van OTT-diensten. Dit gelijke speelveld biedt de eerste groep geheel nieuwe mogelijkheden voor businessmodellen en nieuwe bronnen van inkomsten. Een andere trend die zich voor gaat doen is een toenemende M&A-activiteit. Vooral zullen telecomoperators verbindingen aangaan, door overnames, mergers of strategische allianties, met leveranciers van content. Door zelf exclusieve content te willen maken, willen zij de concurrentie aangaan met de OTT-contentaanbieders als Netflix en Amazon.

Overige trends
Andere trends zijn onder meer de opkomst van AI en machine learning. Ook is natuurlijk de komst van meer IoT-toepassingen een belangrijke trend. Ook zien specialisten een groei van het gebruik van Big Data voor diverse telecomtoepassingen

Bron: telecoms.com

Advertenties