ETNO: Europese telecomsector weer langzaam in de plus

29 december 2016

europe-phone-300x247De Europese telecomsector zal in 2016 uiteindelijk weer gaan groeien. Dit stelt de Europese belangenbehartiger van de telecomsector, ETNO, in zijn jaarlijkse overzicht van de sector.

 

Uit het jaarlijkse overzicht blijkt dat de omzet van de Europese telecomsector in de 28 landen van de Europese Unie in 2016 heel licht gaat toenemen, met 0,2 procent in de afzonderlijke markten. Hierdoor duikt de algemene omzettrend niet meer in het rood en stabiliseert zich op 0 procent. De omzet blijft naar verwachting steken op in totaal 222 miljard euro. De CAPEX groeit dit jaar, in vergelijking met 2014, met 4 procent naar een totaal van 47 miljard euro.

Mobiel belangrijk
Mobiel neemt, aldus het onderzoek, een steeds belangrijkere positie in. Voor het eerst zijn dit jaar de inkomsten van de Europese telecomoperators van mobiele diensten gelijk aan die uit vaste diensten. Beide soorten diensten leveren dit jaar 63 miljard euro op. Tot slot zien de onderzoekers als trends de stap naar 5G en de sterke groei van het Internet of Things (IoT) en M2M-diensten.

Lees hier meer.

Advertenties