Home > Branchenieuws, Internet, Internet of Things, Omzet, Onderzoek, Opkomende markten > Omzet mobiele operators uit IoT groeit

Omzet mobiele operators uit IoT groeit

23 december 2016

iot-618x336Wereldwijd verdienen mobiele operators steeds meer uit het aanbieden van diensten voor het Internet of Things (IoT). Dit concludeert een rapport van Berg Insight.

Volgens de marktonderzoekers verdienen mobiele operators in 2016 ongeveer 11 miljard euro aan het aanbieden van diensten voor het Internet of Things of IoT. Grote telecomoperators halen inmiddels omzet uit het IoT op een reguliere basis. De meest grote operators kunnen zelfs al ieder voor zich een omzet halen van 1 miljard euro uit dit soort diensten.

Verschillen
Wel constateren de onderzoekers dat er regionaal verschillen bestaan in het genereren van omzet uit het IoT. Telecomoperators in ontwikkelde markten realiseren een grotere omzet dan operators uit andere markten. Voor 2017 voorzien de specialisten een verdere groei van de omzet, maar dan moeten operators wel hun eindgebruikers duidelijk maken wat de waarde van IoT-diensten is voor het gebruiken van dit soort diensten.

Lees meer hier

Advertenties