ACM: Mobiel datagebruik en quad play nog steeds populair

21 december 2016

animatie-acm-peppermint-logo1Mobiel internetten en het afnemen van bundels voor vaste telefonie, mobiele telefonie, breedband en televisie, quad play, zijn nog steeds erg populair. Dit constateert telecomtoezichthouder Autoriteit, Consument & Markt in zij laatste kwartaaloverzicht over de Nederlandse telecomsector.

Uit de Telecommonitor van het tweede kwartaal van 2016 blijkt dat Nederlandse consumenten vaker mobiel internetten, vooral via 4G. In Q2 2016 steeg het nationale 4G-gebruik met 28 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. In totaal werd in het onderzochte kwartaal bijna 30 miljard MB verstookt tegen 23,3 miljard MB in Q1 2016. Dit kwam door meer aanbod van 4G-diensten en betere en grotere bundels van aanbieders.

Quad play
Ook quad play is erg populair bij Nederlanders, zo constateert het onderzoek verder. In Q22016 steeg het aantal quad play-abonnementen met 6 procent ten opzichte van Q1 2016. In totaal gebruikt nu 1 op de 10 Nederlandse huishoudens een quad play-abonnement. Consumenten vervangen vaker losse abonnementen door quad play. Ook voor 2017 zal de populariteit van quad play blijven toenemen, aldus de telecomtoezichthouder ACM.

Lees meer hier.

Advertenties