Onderzoek: Omzet uit e-mail steeds vaker door mobiel

1 december 2016

imagesOmzet die via e-mail wordt gegenereerd is steeds vaker afkomstig van mobiele devices. Dit constateren onderzoek van online marketingspecialist Yes Lifecycle. Smartphones leveren tegenwoordig de meeste omzet op.

 

Uit het onderzoek van de marketingspecialisten komt naar voren dat omzet it e-mail steeds vaker via mobiele devices wordt gegenereerd. Ten opzichte van 2015 groeide dit jaar de e-mailomzet via mobiel met 37 procent. In vergelijking met twee jaar gelden, in 2014, zelfs met 50 procent. Inmiddels is 48 procent van alle bestellingen via e-mail van een mobiel device afkomstig. In het derde kwartaal lag het percentage mail clicks via een mobiel device zelfs op 59 procent. Dit is een groei van 55 procent in de afgelopen drie jaar. Volgens de experts laat dit zien dat consumenten steeds meer vertrouwen hebben in het gebruik van mobiele devices voor internetaankopen.

Smartphone domineert
Uit het onderzoek blijkt verder dat mobiele omzet steeds vaker afkomstig is van smartphones. Waren twee jaar gelden tablets nog het meest verantwoordelijk voor de mobiele omzet, tegenwoordig zorgen smartphones voor 70 procent van de mobiele inkomsten. Van alle order via e-mail nemen smartphones 39 procent voor hun rekening, zo besluit het onderzoek.

Advertenties