Toenemende dataverkeervraag vaker opgevangen met 4G small cells

30 november 2016

small-cell-backhaul-e1412756023325Het groeiende vraag naar mobiel dataverkeer is voor mobiele operators een serieuze uitdaging. Steeds vaker proberen zij dit op te vangen met de inzet van outdoor 4G small cells, zo stellen de telecomexperts van ABI Research. De vraag naar dit soort infrastructurele toepassingen neemt daarom flink toe.

Operators van mobiele netwerken krijgen steeds meer te maken met de toenemende vraag naar dataverkeer op hun netwerken. Om aan deze escalerende vraag te kunnen voldoen, zetten zij steeds vaker 4G outdoor small cells binnen hun netwerken in om dekking en capaciteit te vergroten, aldus het onderzoek van de marktspecialisten. Voor mobiele operators is dit een van de meest efficiënte manieren om netwerkcapaciteit uit te breiden in vooral stedelijke omgevingen en buitenwijken met veel dataverkeer.

Verbeterde toepassingen
Een belangrijke reden voor mobiele operators wereldwijd om outdoor small cells in te zetten, is zijn de verbeterde toepassingen en technologie. Uitdagingen op het gebied van backhaul, energievoorziening en vergunningen voor sites, worden steeds meer opgelost. Vooral door de komst van Small Cells as a Service (SCaaS)-toepassingen, waarmee veel van deze problemen voor aanbieders worden opgelost. Ook beidt deze clougebaseerde technologie veel voordelen voor echte infrastructuurspecialisten als American Tower, Crown Castle, Ericsson en Nokia.

reliance-jio-sources-4g-lte-bts-from-samsung-in-rs-7500-crore-deal

Opkomst 4G
Ook de opkomst van op 4G gebaseerde small cells helpt bij het oplossen van netwerkcapaciteit en dekking in gebieden met veel vraag. Volgens ABI Research vormen 4G/LTE small cells inmiddels het snelst groeiende segment in de mondiale small cell-markt. Het aantal verscheepte LTE small cells verdubbelt in 2016 en de komende jaren wanneer 5G verder wordt uitgerold. Tegen 2021 vormen LTE small cells 70 procent van alle wereldwijd in gebruikzijnde small cells. Azië- Pacific loopt, bijna als vanzelfsprekend, voorop met de uitrol en zal in 2021 de helft van de mondiale small cell-markt vormen.

Advertenties