Netneutraliteit onder vuur in Verenigde Staten

24 november 2016

103365866-rtx25cww-530x298De netneutraliteit in de Verenigde Staten gaat zware jaren tegemoet. Dit blijkt uit twee recente benoemingen van president-elect Trump , aldus website The Verge.

Netneutraliteit in de Verenigde Staten is de komende jaren waarschijnlijk niet meer geheel vanzelfsprekend. Dit blijkt uit twee recente benoemingen van president-elect Donald Trump, aldus de techwebsite . Recent heeft hij Jeffery Eisenach, senior vice president bij NERA Economic Consulting en professor Mark Jamison van de University of Florida benoemd in het transitieteam dat de overgang naar de Trump-regering moet leiden bij de telecomtoezicthouder Federal Communications Committee (FCC). Dit team moet het beleid van de onafhankelijke toezichthouder op termijn in lijn gaan brengen met het beleid van Trump als president van de Verenigde Staten.

nederland-ontevreden-europese-versie-netneutraliteit

Tegenstanders
Beide benoemde personen zijn fel tegenstander van netneutralteit. Zij zien netneutraliteit, een open internet en een hoop andere recente telecomregelgeving als politieke maatregelen die niet in het belang van Amerika of de Amerikaanse burgers zijn. Beide benoemingen hebben opvallend banden met de telecomindustrie, als adviseur of lobbyist. Wordt vervolgd.

Advertenties