Home > Branchenieuws, Mobiel dataverkeer, Mobiel internet, Mobiele applicaties, Nederland, Onderzoek, Smartphones, Social media > Onderzoek: Nederlands internetbezoek vaker via smartphone

Onderzoek: Nederlands internetbezoek vaker via smartphone

18 november 2016

telecomproviders-wettelijk-verplicht-vergoeding-bij-storingNederlanders zoeken steeds vaker toegang tot het internet via hun smartphone. Dit blijkt het recent onderzoek van de houder van het .nl-domein SIDN. Vooral apps worden gebruikt.

 

Het online bezoek van Nederlanders speelt zich steeds vaker af via de smartphone, zo stelt het onderzoek. Had in 2014 nog 68 procent van de respondenten een smartphone en bezocht daarmee het internet, in 2016 is dit opgelopen naar 82 procent. Op hun mobiele devices brengen Nederlandse bezoekers vooral hun tijd door op het internet via apps. Wel gebruiken ze hier minder apps voor dan voorheen. Social media apps van Facebook en Google zijn nog steeds de meest dominante, zelfs sterker dan voorheen. Facebook heeft zijn leidende positie door de overname van WhatsApp sterk verstevigd. Google volgt met Maps op een tweede plaats. Andere populaire apps voor internetbezoek via de smartphone zijn YouTube, Gmail. De eerste Nederlandse app, die van Marktplaats, komt pas op de tiende plaats.

schermafbeelding-2016-11-17-om-13-58-39

Leeftijden
Het onderzoek keek ook naar de leeftijden als het gaat om internetgebruik via smartphones. Hier wordt duidelijk dat oudere eindgebruikers een steeds belangrijkere en invloedrijkere plaats innemen. Het aantal eindgebruikers van 65 jaar en ouder steeg van 33 procent in 2014 naar 55 procent nu.

Advertenties