Home > Branchenieuws, Clouddiensten, Internet of Things, Omzet, Onderzoek, Zakelijke markt > VS, Zuid-Korea en het VK meest gunstige landen voor Internet of Things

VS, Zuid-Korea en het VK meest gunstige landen voor Internet of Things

15 november 2016

iot-gets-down-to-business_shutterstock_331223288De Verenigde Staten, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk  zijn de landen die de meeste toepassingen voor het Internet of Things (IoT) ontwikkelen en er het meeste van zullen profiteren. Dit stellen de marktonderzoekers van IDC in een recente ranglijst van de ontwikkeling van het Internet of Things (IoT) in de G20-landen.

 

Uit de meest recente versie van de G20 Internet of Things Development Opportunity Index van de marktonderzoekers blijkt dat de Verenigde Staten, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk de top 3 landen vormen als het gaat om het profiteren van IoT-ontwikkelingen. Voor de Verenigde Staten leiden ontwikkelingen op IoT-gebied onder meer tot eenvoudiger zakendoen, meer effectiviteit van overheidsinstellingen, innovatie, ontwikkeling van de cloudinfrastructuur en groei van het Bruto Nationaal Product (BNP) en groei van de uitgaven aan technologie als onderdeel van het BNP. Voor het Zuid-Korea noemen de experts voordelen als  meer uitgaven aan IoT-toepassingen en de verdere ontwikkeling van een goede zakelijke omgeving die innovatie en interessante investeringsmogelijkheden stimuleert. Last but not least scoort het Verenigd Koninkrijk ook op vereenvoudiging van zakendoen door IoT-ontwikkelingen in dit land, betere effectiviteit van de overheid, betere regelgeving, start-up-procedures, innovatie en de penetratie van breedband in het land.

prus41888616-f-1

Snelste stijger
De onderzoekers constateren verder Australië de snelste stijger in de index is. Dit land heeft een extreem goed zakelijk klimaat dat de beste voorwaarden biedt voor de groei van het Internet of Things (IoT) in dit land. Belangrijke succesfactoren die de onderzoekers constateerden zijn de makkelijke manier van zakendoen, en mogelijkheden om start-ups te starten. Daarnaast beschik het land over een effectieve overheid en is de regelgeving van goede kwaliteit. Veder wordt er veel aandacht geschonken  aan innovatie en onderwijs. Hierdoor heeft, aldus IDC, Australië alles in hand om een echt goede zakelijke omgeving voor IoT-toepassingen te bieden.

G20
Tot slot stellen de onderzoekers dat de landen die onder de G20 vallen het meeste klaar zijn om het IOT goed te ontwikkelen en de beste toepassingen te bieden. Niet alleen voldoen deze landen volop aan goede voorbereidingen voor het IT op economisch, zakelijk en technisch gebied, maar zijn in deze landen oom toepassingen voor het IoT het meest geschikt. In deze landen kan het IoT de meeste waarde bieden en meer efficiency bewerkstelligen.

Advertenties