Markt voor zakelijke mobiele apps groeit flink

11 november 2016

customer-engagementDe mondiale markt zoor zakelijk gebruikte mobiele apps gaat de komende zes jaar flink toenemen. Dit voorspellen de marktonderzoekers van Strategy Analytics in een recent onderzoek.

 

Uit het onderzoek van de marktspecialisten blijkt dat de verwachtingen voor de markt voor mobiele zakelijke apps de komende zes jaar, vanaf 2016 tot 2022, flink gaat stijgen. Geven bedrijven dit jaar nog bijna 74 miljard dollar uit aan dit soort mobiele apps, tegen 2022 is dit toegenomen tot 128 miljard dollar. De belangrijkste reden voor deze toename is dat werknemers steeds mobieler worden en vaak niet meer aan een vaste locatie zijn gebonden om hun werkzaamheden uit te oefenen. Het aantal mobiele werkers groeit van 1,45 miljard dit jaar naar 1.87 miljard in 2022. Deze werknemers worden daarnaast geholpen door een goede dekking van onder meer 4G-netwerken die de benodigde capaciteit leveren voor het gebruik van mobiele zakelijke apps. Ook maken eigen zakelijke app stores van bedrijven het voor hun medewerkers eenvoudiger om mobiele apps te downloaden. Tot slot gaan bedrijven steeds meer mobiele apps gebruiken voor hun medewerkers om hen te ondersteunen bij veranderend klantgedrag en eigen verwachtingen.

mobile-business

Soorten apps
De specialisten van Strategy Analytics constateren verder in hun onderzoek dat zakelijke apps voor samenwerking en productiviteit, zoals bedrijfsmail, messaging en conferencing, het hoogste mobiele gebruik hebben onder zakelijke eindgebruikers. Daarna volgen CRM-applicaties. ERP-applicaties noteren het minste gebruik omdat deze apps vaak door medewerkers worden gebruikt die alleen op kantoren of fabrieken werken.

Toekomst
Voor de toekomst zien de onderzoekers dat die sterke groei van clouddiensten en de opkomst van data-as-s-service erg belangrijk gaan worden voor de groei van het gebruik van zakelijke mobiele apps. Deze omstandigheden gaan ervoor zorgen dat de uitrol van mobiele zakelijke apps en de ontwikkeling daarvan  sterk gaan toenemen. Tot slot zien zij dat de in opkomende markten mobiele toegang tot zakelijke apps steeds belangrijker gaat worden. Met name in de regio Azië–Pacific. In deze regio neemt het aantal mobiele werknemers de komende jaren extreem toe, aldus het rapport.

Advertenties