Onderzoek: LTE vaker ingezet voor crisiscommunicatie

9 november 2016

crisis-770x400LTE wordt belangrijk voor missiekritisch gebruik, bij crisiscommunicatie, zoals door veiligheids- en of gezondheidsdiensten. Dit blijkt uit een recent rapport van marktonderzoeker Reportsnreports. De eindgebruikers willen met LTE hun capaciteit en bereik veder uitbouwen.

Diensten die toepassingen voor crisiscommunicatie gebruiken, zoals veiligheidsdiensten, de brandweer of gezondheidsdiensten, zien in LTE een welkome aanvulling op hun bestaande gebruik van Land Mobile Radio (LMR). Dit constateren de onderzoekers in hun rapport over de ontwikkeling van dit soort diensten tot 2020. LMR heeft een beperkt bereik en vooral een beperkte capaciteit, daarvoor is het dus voor crisiscommunicatiediensten erg handig om ook publieke mobiele netwerken te gebruiken. Zeker als deze zijn gebaseerd op LTE. Daarnaast zal de vraag naar het gebruik van crisiscommunicatie via LTE verder toenemen door de release van 3GPP 13 en de toegenomen vraag naar mobiele breedband, zo stellen de experts verder. Hierdoor zullen er meer private-LTE-netwerken en MVNO-arrangementen voor crisiscommunicatiediensten ontstaan.

hud-620x355

Groeisectoren
De onderzoekers verwachten dat tegen 2020 een totale omzet van meer dan 2 miljard dollar in dit specifieke LTE-segment zal worden gerealiseerd. Vooral gaat er veel vraag komen vanuit de energiesector en vanuit overheidsdiensten. Op dit moment ligt de sterkste groei in het segment in landen binnen het Midden-Oosten en in sommige Aziatische landen.

Advertenties