Ericsson: Mobiel video of televisie kijken groeit flink

9 november 2016

f0a912bcc738d167ee6242edaaea98c3Televisie en video kijken via mobiele devices neemt steeds meer tin populariteit toe. Dit constateren de specialisten van netwerkleverancier Ericsson in een recent onderzoek. Ook on-demand kijken neemt een steeds belangrijkere plaats i in de videoconsumptie van consumenten.

 

Via een mobiel device televisie en video kijken neemt flink toe. Dit constateren de onderzoekers van het Consumer Lab van de Zweedse netwerkleverancier in hun onderzoek onder consumenten in de Verenigde Staten. De gemiddelde duur van mobiel kijken groeide in de periode 2012-2016 met maar liefst 200 uur per jaar. Deze groei zorgde ervoor dat in de zelfde periode de algemene gemiddelde duur van televisie of video kijken met 1,5 uur per week toenam. Door het toenemend gebruik van mobiel kijken daalde de kijkduur via vaste televisies met gemiddeld 2,5 uur, terwijl de interesse in televisie en video kijken niet afneemt.

schermafbeelding-2016-11-08-om-10-30-33

Mobiel groeit sterk
Dat mobiel kijken verder sterk groeit, blijkt uit nog meer cijfers. Consumenten in de Verenigde Staten spendeerden in de periode 2010-2016 meer tijd per week aan mobiel kijken. Het percentage groeide met maar liefst 85 procent. De kijktijd via traditionele televisie daalde in dezelfde periode met 14 procent. In de Verenigde Staten is 40 procent van de respondenten geïnteresseerd in een mobiel data-abonnement dat ongelimiteerde videostreaming heeft. Tot slot geven de mobiele kijkers aan dat zij 20 procent van hun kijktijd besteden aan het bekijken van betaalde contentdiensten als Netflix, Amazon Prime en Hulu.

schermafbeelding-2016-11-08-om-10-31-03

On-demand neemt verder toe
In het onderzoek constateren de experts van Ericsson verder nog dat on-demand kijken ook in populariteit toeneemt ten opzichte van lineair televisie kijken. Sinds 2010 is on-demand televisie kijken met maar liefst 50 procent toegenomen. Belangrijke indicatoren hiervoor zijn een toegenomen interesse van consumenten in binge watching, meer uitgaven aan content en een groei van het dagelijks kijken van YouTube.

Advertenties