Onderzoek: Internetbezoek vaker via mobiel device dan desktop

4 november 2016

telecomproviders-wettelijk-verplicht-vergoeding-bij-storingWebsites worden afgelopen maand wereldwijd meer bezocht via een mobiel device als een smartphone of tablet, dan via een vaste pc. Dit constateren de webbezoekspecialisten van StatCounter in een recent onderzoek. Deze trend gaat zich alleen maar doorzetten.

 

In de maand oktober eindgebruikers wereldwijd  een website vaker bezocht met een mobiel device, dan via een vaste pc of laptop. In het onderzoek constateren de specialisten dat mobiele devices inmiddels voor 51,3 procent van het mondiale webbezoek verantwoordelijk is. Het bezoekpercentage via een vaste pc ligt op 48,7 procent, gebaseerd op de cijfers in oktober.

mobile-desktop-traffic
Grote markten
Opvallend is wel dat in grote markten, zoals in het Verenigd Koninkrijk, het meeste internetbezoek nog steeds van een vaste pc of laptop komt. In het Verenigd Koninkrijk is 55,6 procent van het webbezoek nog afkomstig van een pc en 44,4 procent vanaf een mobiel device. In de Verenigde Staten liggen deze percentages op 58 procent vast en 42 procent via mobiel. Elders in de wereld zijn de percentages geheel anders. Zo is het webbezoek in India voor 75 procent via een mobiel device.

schermafbeelding-2016-11-03-om-09-21-13

Mobiele uitstraling belangrijk
Dat websites mobiel steeds aantrekkelijker moeten zijn, is dus, gezien het bezoek, voor bedrijven en organisaties erg belangrijk aan het worden. Niet alleen om meer verkeer te kunnen genereren, maar ook omdat Google zijn ranking aanpast op basis van mobiele toegankelijkheid. Mobilevriendelijke websites krijgen daarbij een voorkeursbehandeling. Zo groeit het mobiele webbezoek dan ook in de toekomst.

Advertenties