Smartphone belangrijkste internettool in Zuid-Amerika

3 november 2016

smartphone-mobile-phone-700De smartphone wordt in Zuid-Amerika het meest gebruikt om toegang tot het internet te krijgen. Dit blijkt uit recent onderzoek van comScore. Daarnaast gebruiken eindgebruikers in deze regio hun smartphones veel voor online aankopen.

 

Uit het onderzoek van de internetonderzoekers in zes Latijns-Amerikaanse landen, Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia en Peru, blijkt dat 9 op de tien respondenten toegang zoekt tot het internet via een smartphone. Eindgebruikers uit Brazilië, Chili en Colombia spenderen de meeste tijd op het internet via hun smartphone per week.  De meest gebruikte smartphones zijn gebaseerd op Android. Van de respondenten geeft 81 procent een Android-telefoon. Voor de tabletgebruikers geldt dit voor 70 procent. Het gebruik van smartphones is het hoogst onder millennials.

 

latijns-amerika1

App-gebruik
De onderzoekers keken tevens naar welke apps eindgebruikers het meest gebruiken en hoe zijn hun smartphone verder gebruiken. Zo geeft 66 procent van de onderzochte smartphonegebruikers aan met hun devices online te shoppen in het afgelopen half jaar. Chili en Brazilië zijn daarnaast de landen met de hoogste percentages tabletgebruikers die online shoppen. Verder zijn video-, social media-apps het meest populair onder Zuid-Amerikaanse eindgebruikers. Meest populaire apps zijn dan ook WhatsApp, YouTube, Facebook, Facebook Messenger, Google Maps, Instagram en Twitter.

Advertenties