Traditionele telefooncel wordt multifunctionele WiFi-hotspot

28 oktober 2016

a-links-kiosk-136410752422003901-161025100558Traditionele telefooncellen zijn nu echt iets van het verleden. In het Verenigd Koninkrijk gaat BT zijn openbare betaaltelefoons vervangen door gratis WiFi-hotspots die ook kunnen worden gebruikt voor het bellen van vaste en mobiele lijnen.

 

De traditionele telefooncel behoort zo langzamerhand definitief tot het verleden. In Nederland zijn ze al helemaal uit het straatbeeld verdwenen, maar nu gaat ook het Verenigd Koninkrijk eraan geloven. De Britse operator BT gaat honderden openbare betaaltelefoons vervangen zoor WiFi-kiosken. Deze kiosken, Links, bieden gebruikers gratis WiFi-snelheden tot 1 Gbps en maken het eveneens mogelijk om telefoontjes te plegen naar vaste en mobiele nummers in het Verenigd Koninkrijk. De kosten worden gedekt door advertenties op displays die aan de Links zijn bevestigd.

dj8saiyvdnupijxhhemp

Andere diensten en inzetmogelijkheden
Naast WiFi en bellen, kunnen gebruikers bij links ook via USB-poorten hun mobiele devices opladen en kunnen via een tabletdisplay informatie opvragen als kaarten, routeplanners en toegang krijgen tot lokale diensten. De kiosken zijn daarnaast uitgerust met sensors die realtime data kunnen vergaren over het lokale milieu, zoals de temperatuur, verkeersinformatie, uitstoot van uitlaatgassen en geluidsniveaus. Hiermee hoopt BT lokale bestuursorganen te helpen met slimme toepassingen en mogelijke nieuwe vormen van inkomsten. De eerste Links worden in 2017 in Londen geplaatst. Daarnaast worden er nog 750 exemplaren de komende jaren in Londen en andere grote Britse steden geïnstalleerd.

Advertenties