Zakelijke wearables vooral succes in oplagsector en maakindustrie

24 oktober 2016

think-ups-smart-logistics-boxDe opslagsector en de maakindustrie zijn op dit moment de sectoren waarin het vaakst zakelijke wearable devices worden ingezet. Dit constateren de marktspecialisten van ABI Research.

 

Zakelijk gebruik van wearables neemt steeds meer toe, zo constateren de specialisten. Bedrijven zetten deze slimme devices in als een handig gereedschap voor hun medewerkers om zo beter en efficiënter hun taken uit te voeren. Dit in tegenstelling tot de consumentenmarkt, waar wearables voorlopig nog voor gemak worden gebruikt. Het rapport constateert verder dat vooral de opslagsector en de maakindutsrie op dit moment vooroplopen als het gaat om het zakelijk gebruik van wearables. Tegen 2021 zal de verkoop van wearables binnen deze sectoren verdrievoudigen naar 35 miljoen stuks. Voor opslagmedewerkers moeten wearables bijvoorbeeld de handheld scanners en papieren lijsten vervangen waarmee zij nu werken. Hiermee kunnen bedrijven in deze sector flink besparen op operationele kosten.

ct-zebra-technologies-wearables-bsi-photos-20160630

Aanpassen aan gebruik
De onderzoekers stellen bij zakelijk gebruik van wearables wel dat de devices speciaal moeten worden ontwikkeld voor verschillend personeel. Dit betekent onder meer dat de devices verschillend moeten zijn. Bijvoorbeeld hoe ze op het lichaam van een medewerker passen, de draagbaarheid en de batterijduur. Ook moeten zij over een authenticatiemechanisme beschikken om toegang te krijgen tot informatie uit de interne systemen.

Toepassen binnen IoT
Voor de nabije toekomst signaleert het rapport nog dat zakelijk gebruikte wearables zich meer moeten aanpassen aan nieuwe ecosystemen van devices, zoals het Internet of Things (IoT). Dit in plaats van zich te focussen of de wearables wel binnen een device-ecosysteem passen, bijvoorbeeld binnen een Android- of iOS-omgeving. Bedrijven moeten er goed op gaan letten dat zij straks met de integratie van wearables een capaciteit gaan ontwikkelen die digitale en fysieke werelden met elkaar samenbrengt.

Advertenties