Home > Branchenieuws, Clouddiensten, Consumenten, Internet, Mobiele diensten, Mobiele markt, Omzet, Onderzoek, Zakelijke markt > Gartner: Positieve uitgaven aan telecomdiensten in 2017

Gartner: Positieve uitgaven aan telecomdiensten in 2017

21 oktober 2016

De mondiale uitgaven aan telecom nemen in 2017 weer toe. Dit stellen de marktsepcialisten van Gartner op basis van hun laatste voorspellingen over de wereldwijde IT-uitgaven in het komend jaar. Brexit kan een impact hebben op deze uitgaven, de presidentsverkiezingen in de VS niet.

 

De wereldwijde uitgaven aan telecomdiensten neemt in 2017 weer toe. Volgens de laatste cijfers van de marktspecialisten groeien de mondiale uitgaven aan telecomdiensten in 2017 met 1,9 procent naar ruim 1,410 biljard dollar. Dit jaar dalen deze uitgaven nog met 1,1 procent naar een totaal van 1,384 biljard dollar. Wel vormen communicatie- en telecomdiensten het segment waarin het meeste geld wordt uitgegeven. Zowel in dit jaar als in het komende jaar 2017.

schermafbeelding-2016-10-20-om-10-38-36

IT-uitgaven in de lift
De totale mondiale uitgaven aan IT zitten, aldus het onderzoek, ook sterk in de lift. In totaal geven bedrijven en consumenten volgend jaar 3,5 miljard dollar uit. Dit is een groei van 2,9 procent ten opzichte van de uitgaven die over heel 2016 worden voorspeld. Dit jaar komt de omzetteller naar verwachting uit op 3,4 biljard dollar; 0,3 procent minder dan in 2015. De segmenten die het sterkst groeien zijn de software- en IT-dienstensectoren. De uitgaven aan software groeien in 2016 met 6 procent en in 2017 met nog eens 7,2 procent. Uitgaven aan IT-diensten noteren een groei van 3,9 procent en groeien in het komende jaar door naar 4,8 procent.

Brexit en VS-verkiezingen
In de laatste voorspelling besteedt Gartner ook nog aandacht aan de eventuele effecten van de aangekondigde Brexit en de komende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De aankondiging van de Brexit heeft negatieve gevolgen gehad voor de IT-uitgaven dit jaar, zo stellen de onderzoekers. Daarnaast heeft de Brexit tot gevolg dat ook uitgavenpatronen aan IT gaan veranderen, vooral binnen Europa. Wat betreft de presidentsverkiezingen in de VS geven de marktonderzoekers aan dat een keuze voor een van beide kandidaten geen invloed zal hebben op de uitgaven aan IT.

Advertenties