Onderzoek: Nederlanders kopen meer met mobiel device

11 oktober 2016

mobile-ecommerceNederlanders kopen vaker online met een mobiel device .Dit blijkt uit onderzoek van mobiele e-commercespecialist Criteo. Nederlanders zijn volgens de onderzoekers hiermee hoog in de wereldwijde toplijst van mobiele e-commercetransacties.

Uit het Mobile Commerce Report onder 3.300 klanten van de e-commercespecialisten () blijkt dat 37 procent van alle e-commrcetransacties via een smartphone of tablet worden uitgevoerd. Mobiele devices waren verantwoordelijk voor 1,7 miljard transacties. Smartphones worden daarbij net iets vaker gebruikt dan tablets. Goederen die vaak met een mobiel device worden aangekocht zijn mode, luxegoederen, meubilair en sportproducten. Native apps hebben daarbij een hogere conversieratio en retentiewaarde dan webbrowsers. Dit omdat mobiele apps eenvoudiger te gebruiken zijn en een meer unieke winkelbeleving bieden, zo stellen de onderzoekers.

Ranglijst
De specialisten stellen verder nog dat Nederland een zesde plaats in neemt op de wereldranglijst als het gaat om mobiele retail e-commercetransacties. Nederland staat zelfs ver boven de Verenigde State en net iets achter Duitsland. Japan en het Verenigd Koninkrijk zijn wereldwijd verantwoordelijk voor ruim de helft alle mondiale e-commercetransacties via mobiele devices.

Advertenties