IHS-Markit: Small cells grotendeels ingezet door mobiele operators

4 oktober 2016

SmallCellDeployment(1)Mobiele operators gebruiken nu in grote getale small cells binnen hun netwerken. Dit lijkt uit recent onderzoek van IHS-Markit. Vooral om klanten te behouden en meer omzet te boeken.

 

Small cells vormen steeds meer een natuurlijk onderdeel van de netwerken van mobiele operators. Uit het onderzoek van de marktspecialisten blijkt dat inmiddels 90 procent van de respondenten small cells in hun netwerken hebben uitgerold of dit van plan zijn voor 2017. In 2015 lag dit percentage nog op 86 procent. De onderzoekers bevestigen hiermee dat small cells binnen macrocell-netwerken steeds belangrijker zijn geworden om gaten in het netwerk op te vullen en meer capaciteit naar het netwerk te brengen. De belangrijkste zakelijke overwegingen voor de uitrol van small cells zijn, aldus het rapport, het tegengaan van churn en het krijgen van meer omzet.

583888

Technische aspecten
Naast cijfers over de uitrol van small cells in mobiele netwerken, keken de onderzoekers ook nog naar een aantal technische aspecten. Security krijgt bij de ontwikkeling van small cells steeds meer aandacht. Dit komt onder meer door de toename van het aantal inbreuken op mobile en andere netwerken. Aangezien een small cell makkelijker te hacken valt dan een maco-cellopstelling, is dit erg belangrijk. Small cells bevinden zich voornamelijk in de openbare ruimte, zoals geïntegreerd in bushaltes of ander straatmeubilair, dus makkelijker toegankelijk voor kwaadwillenden. Tot slot keken de experts nog hoe mobiele operators hun small cells binnen hun netwerken implementeren. Het vaakst verbinden zij small cells met het dichtstbijzijnde basisstation, maar ook verbinden met gateways neemt toe. De meeste small cells zijn actief in het 1.5GHZ- tot 2.2Ghz-spectrum, vooral voor het ondersteunen van 3G- en LTE.

Advertenties