Gemiddelde snelheid Nederlands mobiel internet daalt

4 oktober 2016

5G mobile networks will dominate Japan after taking over 4G LTEDe gemiddelde mobiele internetsnelheid in Nederland is in het tweede kwartaal van 2016 opnieuw gedaald. Dit blijkt uit recent kwartaalonderzoek van meetspecialist Akamai. Ook steeg de gemiddelde snelheid van vaste internetverbindingen langzaam.

Nederland scoort de laatste kwartalen steeds slechter als het gaat om de gemiddelde mobiele en vaste internetsnelheid. Waar ons land eerst nog in de mondiale top vijf te vinden was, staan we nu onderaan in de top tien. Dit blijkt ondermeer uit het laatste State of the Internet-kwartaalrapport van de Amerikaanse internetspecialisten. In het afgelopen kwartaal lag de gemiddelde mobiele snelheid op 10,5 Mbps. Nederland schaart zich hiermee in het rijtje van onder andere Italië, Rusland en Zuid-Korea. De gemiddelde mobiele pieksnelheid in ons land kwam in Q2 2016 neer op 52 Mbps. De snelste gemiddelde mobiele snelheid was te vinden in het Verenigd Koninkrijk met 23,1 Mbps. De snelste gemiddelde pieksnelhied was met 172,8 Mbps in Duitsland het hoogst.

schermafbeelding-2016-09-30-om-09-32-21

Vast internet
Ook de vaste internetsnelheid is langzamer dan eerst. De gemiddelde snelheid steeg wel, maar langzaam. In Q2 2016 steeg de vaste internetsnelheid met 8,7 procent naar een totaal van17 Mbps. In Noorwegen en Kroatië, steeg de snelheidh meest, met 55 procent. Deze landen hebben nu respectievelijk een vaste  snelheid van 20,1 en 7,7 Mbps. Nederland is helemaal uit de top tien verdwenen.

figure_6

Advertenties