Nederlanders tevreden met huidige mobiele snelheden

27 september 2016

5G mobile networks will dominate Japan after taking over 4G LTENederlanders zijn tevreden met de huidige mobiele snelheden die hen ter beschikking staan. Dit stellen de marktexperts van Telecompaper’s Consumer Panel in een recent onderzoek.

 

In Nederland neemt de snelheid van mobiele netwerken, met de komst van 4G en 4G+, flink toe. Hierdoor zijn mobiele snelheden tot 225 Mbps mogelijk. Inmiddels behoort ons land tot de landen in de wereld met de beste mobiele netwerken. Inmiddels hebben al 7 miljoen Nederlanders een 4G-abonnement bij de vier mobiele aanbieders. Uit het onderzoek blijkt dat ruim een derde van de respondenten, 35 procent tevreden is met de huidige mobiele internetsnelheden. Zij weten niet of zij hogere snelheden, van minimaal 150 Mbps, nodig hebben.

Snelheden voldoen
De onderzoekers constateren verder dat de meerderheid van de respondenten aangeeft dat zij niet weten of zij binnen vier jaar hogere snelheden dan de huidige minimale 150 Mbps nodig hebben. Daarnaast kan het ook zijn, zo geeft het onderzoek aan, dat binnen deze groep al eindgebruikers van 4G+ zitten. Slechts 15 procent van de respondenten gaat ervan uit dat zij binnen vier jaar hogere mobiele snelheden nodig hebben.

Advertenties