Home > Branchenieuws > Smartphonegebruik grootste gevaar voor fietsende kinderen

Smartphonegebruik grootste gevaar voor fietsende kinderen

19 september 2016

noordzuidas_05Smartphonegebruik wordt door ouders vaak als het grootste gevaar gezien voor fietsende kinderen. Dit concludeert verkeersorganisatie Veilig Verkeer Nederland (VVN) in samenwerking met Samsung.

 

 

Ouders vinden het grootste gevaar dat hun kinderen kan overkomen een verkeersongeluk al fietsend naar school. In het rapport van de verkeersorganisatie en de smartphonefabrikant noemt 45,4 procent dit hun grootste of op een-na-grootste zorg. Dat een verkeersongeval de oorzaak is van afleiding door een smartphone, dat vindt 25,7 procent het grootste gevaar bij het fietsen. Dit is bijvoorbeeld meer dan een gevaarlijk kruispunt, 24,7 procent, en de dode hoek van vrachtwagens, 18,8 procent.

Smartphonegebruik vaak oorzaak
Dat ouders juist zijn over hun ongerustheid over smartphonegebruik in het verkeer door hun kinderen, toont het rapport tevens aan. Volgens de onderzoekers was in 18,8 procent van de fietsongevallen waarbij kinderen in de leeftijd tussen de 12 en 17 jaar waren betrokken, afleiding door het gebruik van een smartphone de oorzaak. Deze leeftijdscategorie is op de fiets vaak bezig met muziek luisteren via de smartphone, en whatsappen. Slechts een kwart van de respondenten uit deze categorie geeft aan bewust niet te whatsappen als zij in het verkeer zijn.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws