Testen van IoT-oplossingen nog niet gangbaar in bedrijfsleven

16 september 2016

IoT-Industrial_POSTIMGHet bedrijfsleven implementeert te vaak snel toepassingen op het gebied van het Internet of Things (IoT) zonder deze uitgebreid te testen. Dit blijkt uit een recent onderzoek van een samenwerkingsverband tussen Sogeti, CapGemini en HP Enterprise.

 

Uit het World Quality Report 2016-onderzoek, onder 1.600 IT-specialisten van bedrijven in 32 landen, blijkt dat het testen van toepassingen voor het Internet of Things (IoT) voor bedrijven eerder niet plaatsvindt dan wel. Ongeveer 68 procent van de respondenten geeft aan dat zij dit niet doen. Hiermee nemen zij eventuele fouten en schadeclaims van eindgebruikers voor lief. Dit is opmerkelijk want maar liefst 85 procent van de respondenten geeft aan dat hun onderneming bezig is met het implementeren van het IoT voor eigen zakelijke toepassingen.

Reden
De meest genoemde reden voor het uitblijven van testen en dus gevaar lopen, is dat ICT-afdelingen bij bedrijven zeggen in een spagaat te zitten. Aan de ene kant moeten zij snel reageren op nieuwe ontwikkelingen en vragen vanuit de zakelijke leiding van het bedrijf om in een snel tempo innovatieve ICT-toepassingen te implementeren. Anderzijds wordt juist veel op ICT-budget gekort. Ongeveer 48 procent van de respondenten geeft aan dat zij niet kunnen voldoen aan de vraag om IoT-toepassingen of andere digitale toepassingen in verschillende omgevingen uit te testen.

Advertenties